Azienda Agricola Molino

Piemonte moeten we in ons assortiment hebben. Het heeft even geduurd voordat we weer een wijnhuis vonden dat alles had wat we zochten. Met Molino menen we iets moois te hebben ! Het belangrijkste aanknopingspunt is de Barbera die ons weer doet denken aan de eerste wijn waarmee we onze import activiteiten begonnen. Maar daarnaast de belangrijke andere traditionele rassen uit Piemonte: Nebbiolo for Barbaresco, Barbera d’Alba, Dolcetto d’Alba, Nebbiolo, Barbera d’Asti, Arneis en Moscato d’Asti. 

Maar Molino is geen wijnhuis dat is blijven hangen in traditie alleen. De kostbaarheid van het land en het familiekarakter van vele wijnbedrijven staan vaak modernisering in de weg …. echter niet bij Molino ! De bedrijfsvoering is erg ambitieus als het gaat om duurzaamheid, en dit uit zich onder andere in wijnen met laag sulfiet gehalte. 

Maar het belangrijkste, geeft Franco Molino aan, is toch de grote drang om ons als wijndrinkers te laten „proeven" van het unieke land waarvan zij de erfgenamen zijn. De kleinschaligheid (12 hectare), de duurzame bedrijfsvoering, de vormgeving & de naamgeving van het product moeten ons vooral zo intiem mogelijk verbinden met de heuvels van de Langhe in Piemonte !


We importeren (onder andere) de volgende wijnen van Molino:

barbera-alba-ausario-molino-220x432


Barbera d’alba 2012 - Ausario
 DOC

Druif: 100% Barbera

Oogst: Eerste 10 dagen van October, de late oogst geeft hem mede zijn intense karakter.

Opvoeding: in barrique & tonneau (frans eiken) vaten voor 12-18 maanden en in de fles.

Alcohol: 14%

Kelder: 4-6 jaar

Proef: intense, fruitige geur die det denken aan voorjaars bloemen. De smaak is vol & rond en erg geconcentreerd. Mooi harmonieus gebalanceerde wijn, kruidig en aards.

Past goed bij: rood vlees en pittige gerechten. Denk ook aan rijpe kazen.


Roero Arneis 2013 - Sibilla DOC

Druif: 100% Arneis


Oogst: eerste week van september

Opvoeding: "batonnage” voor 3 maanden, daarna in fles

Alcohol: 13,5%

Kelder: tot 2 jaar, dankzij moderne en zeer gecontroleerde productie

 

Proef: Sterke persoonlijkheid, complex en stevig. Geuren van bloemen, fruit en kruiden maken dit een fascinerende wijn.

Past goed bij: zowel koude als warme voorgerechten en vis.